Comunitate

2017-04-28, 13:57:08

Pescuitul în scop ştiinţific, interzis în lacurile de acumulare de pe râul Olt

Autorizaţia specială de pescuit în scop ştiinţific pentru anul 2017 în zona lacurilor de acumulare de pe râul Olt a fost anulată, potrivit unui comunicat al Prefecturii Olt.

Decizia a fost luată, potrivit sursei citate, în urma discuţiilor purtate de prefectul judeţului Olt cu reprezentaţii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - în contextul protestului pescarilor din luna aprilie 2017 - şi a întâlnirii din data de 20 aprilie 2017 cu reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Râul Olt”.

Alte măsuri luate sunt elaborarea proiectului de ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, privind interzicerea pescuitului comercial şi recreativ pe timp de noapte, conform Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, documentul aflându-se în acest moment pe circuitul de aprobare, dar şi stabilirea, până cel târziu la data de 3 mai 2017, a punctelor de acostare care să faciliteze debarcarea peştelui şi trasabilitatea acestuia până la punctele de primă vânzare.

„Măsurile au fost transmise oficial prefectului judeţului de către preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură în cursul zilei de ieri, 27 aprilie 2017”, se mai arată în comunicatul citat.

Pescuitul în scop ştiinţific, definit la art. 2 pct. 181 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 317/2009, cu modificările şi completările ulterioare, se practică în baza autorizaţiei speciale de pescuit în scop ştiinţific.

Pescuitul în scop ştiinţific presupune „extragerea resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale şi din amenajările piscicole, conform planului anual aprobat, în orice perioadă a anului, inclusiv în perioadele de prohibiţie, în orice zonă, pentru orice specie acvatică, la orice vârstă şi dimensiune, cu utilizarea oricăror metode, unelte, dispozitive şi plase de pescuit, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, în baza autorizaţiei speciale de pescuit în scop ştiinţific”.

Comentarii

Redacţia

2017-04-28 13:57:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro