Comunitate

2019-07-17, 18:38:07

Pesta porcină se extinde. Suspiciune la o stână din Ianca

Autoritățile sunt în alertă, după ce probele prelevate de la porcii domestici aflați la o stână din comuna Ianca au ieșit pozitive la pesta porcină.

Cei de la DSVSA Olt spun că buletinele de analiză au fost trimise la București pentru confirmare.

„În seara zilei de 16 iulie, în baza buletinului de analiză emis de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt a fost notificată suspiciunea de pestă porcină africană la probele prelevate de la porcii domestici dintr-o anexă a unei stâne situate în extravilanul comunei Ianca. Probele au fost trimise către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București pentru confirmarea diagnosticului", se arătă într-un comunicat al DSVSA Olt.

Autoritățile au stabilit o zonă de protecție pe o rază de trei kilometri în jurul exploatație suspecte și de supraveghere pe o distanță de zece kilometri. În zona de protecție au fost incluse terenuri agricole din extravilanul comunei Ianca, dar și Fondul de Vânătoare 52 Ianca.

Comentarii

Redacţia

2019-07-17 18:38:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...