Sănătate

2018-11-06, 15:43:22

Peste 1.300 de asiguraţi olteni îşi vor primi dispozitivele medicale. CAS Olt a primit 900.000 lei, iar listele de aşteptare vor dispărea

Peste 1.300 de olteni erau trecuţi pe liste de aşteptare, pentru a primi dispozitivele medicale de care au nevoie. CAS Olt a primit 900.000 de lei, iar toţi oltenii de pe listele de aşteptare vor primi notificări săptămâna aceasta ca să-şi ridice dispozitivele de care au nevoie.

Peste 1.300 de olteni au solicitat CAS Olt încălţămite ortopedică, proteze, orteze, scaune şi dispozitive auditive. Din cauza lipsei fondurilor, oamenii au fost trecuţi pe liste de aşteptare, care s-au întins şi pe cinci-şase luni.

Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că a fost primită o sumă suplimentară, de aproximativ 900.000 lei, care permite acordarea acestor dispozitive medicale, iar lista de aşteptare va fi eliminată.
 
„Am primit o sumă suplimentară de la Casa Naţională pentru contractele aflate deja în derulare. Vorbim aici despre dispozitive medicale, pentru că aveam o problemă. Pentru aceste dispozitive medicale, suma primită este de aproximativ 900.000 lei, ceea ce înseamnă că, începând din această săptămână, vom completa întreaga listă de aşteptare. Practic, ea va dispărea. Avem banii necesari pentru acordarea dipozitivelor medicale până la finalul anului. Este un efort destul de mare, pentru că, în această săptămână, vor fi trimise spre asiguraţi aproximativ 1.300 de decizii pentru dispozitive medicale. Vorbim aici de toate tipurile de dispozitve medicale: de încălţămite ortopedică, proteze, orteze, scaune, dispozitive auditive, care erau pe listele de aşteptare. Repet, cu banii pe care i-am primit acum, ar trebui să acoperim până la finalul anului tot ce înseamnă cerere pentru dispozitivele medicale”, a spus Ciocan.


Comentarii

Redacţia

2018-11-06 15:43:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...