Actualitate

2019-05-31, 13:20:44

Peste 11.000 de olteni mai au de recuperate taxa auto. Sute de cereri au fost respinse justificat

11.187 de olteni mai au de recuperat taxa auto, achitată în ultimii ani în vederea înmatriculării autovehiculelor. Aceştia trebuie să încaseze peste 25 de milioane de lei. 208 olteni nu îşi vor primi banii, cererile acestora fiind respinse.

Toţi cei 11.187 de olteni trebuie să aibă banii în cont până la 30 iunie.
 
„Data limită de restituire a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule este 30 iunie 2019. Procesul de restituire a sumelor reprezentând taxa auto este în desfăşurare, fiind luate măsuri pentru urgentarea restituirii sumelor reprezentând taxa auto, prin delegarea de atribuţii în acest sens. Restituirea sumelor reprezentând taxa auto se face în limita sumelor alocate de Administraţia Fondului pentru Mediu”, se arată într-un comunicat al Fiscului oltean.

Suma rămasă de restituit este de 25.279.650 lei, la care se adaugă şi dobânzile. Valoarea dobânzilor nu a putut fi estimată de reprezentanţii Fiscului oltean, pentru că aceasta se calculează până la momentul restituirii efective a taxei auto.

Potrivit datelor Aadministraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt, au fost respinse de la restituirea taxei auto 208 cereri din două motive.

„Nu a fost identificată plata taxei pentru înmatricularea autovehiculului, acesta fiind scutit de taxă, conform legislaţiei în vigoare la data înmatriculării. Un alt motiv de respingere a fost şi pentru că plata taxei a fost efectuată de alt contribuabil decât cel care a solicitat restituirea ei”, spun cei de la AJFP Olt.

Până pe 27 mai 2019, Fiscul oltean a fost restituită suma de 17.635.933 lei reprezentând taxă auto, către 8.038 contribuabili.


Comentarii

Redacţia

2019-05-31 13:20:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...