Sănătate

2019-02-12, 14:54:42

Peste 130 de olteni au gripă. Virozele şi pneumoniile sunt de ordinul miilor

Medicii din judeţ se confruntă în continuare cu un val de îmbolnăviri, tot mai mulţi olteni fiind diagnosticaţi cu gripă, infecţii respiratorii sau pneumonie. Numărul celor diagnosticaţi cu gripă a urcat la 139, iar virozele şi pneumoniile au pus la pat mii de olteni.

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, doar în perioada 4-10 februarie s-au înregistrat 1.625 cazuri de infecţii respiratorii şi 620 de pneumonii. Grav este că doar în această săptămână au fost confirmate 14 cazuri noi de gripă, 12 dintre aceşti pacienţi fiind trataţi la Spitalul Slatina, iar doi la Spitalul Caracal. Toţi pacienţii au prezentat ca simptome febra peste 39 grade Celsius, debut brusc,  astenie, cefalee, tuse, rinită, coriză, stare generala alterată, iar medicii au decis recoltarea probelor pentru investigarea cu laboratorul. Specialiştii din cadrul Institutului Cantacuzino Bucuresti au fost confirmate că oltenii au virus gripal tip A.

Astfel, în acest sezon rece, la nivelul judeţului au suferit din cauza gripei 139 de olteni, dintre aceştia 38 fiind copii. Potrivit statisticii DSP Olt, femeile, 77 de cazuri, au fost mai afectate decât bărbaţii, 62 de cazuri. Din cei diagnosticaţi de medici cu gripă, cinci olteni au murit.

Medicii recomandă în continuare vaccinarea antigripală ca o măsură de prevenţie. La finalul săptămânii trecute, DSP Olt a mai primit 1.440 de doze de vaccin antigripal, acestea fiind deja repartizate medicilor de familie.

Comentarii

Redacţia

2019-02-12 14:54:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...