Comunitate

2018-03-05, 17:56:08

Peste 140 de amenzi aplicate de poliţiştii locali, într-o săptămână

Peste 140 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii locali, în decursul săptămânii trecute, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 42.955 lei.

Potrivit unui comunicat remis de Poliţia Locală Slatina, din totalul amenzilor 103 au fost aplicate pentru încălcări ale Codului Rutier.

Astfel, poliţiştii locali au aplicat 72 sancţiuni aplicate pentru opriri neregulamentare, 10 sancţiuni contravenţionale pentru staţionare neregulamentară, 13 sancţiuni contravenţionale pentru acces interzis şi opt sancţiuni aplicate pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina- lipsă autorizaţie specială de transport.

Pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, dintre care două sancţiuni  aplicate pentru săvârşirea în public de fapte şi gesturi obscene şi două sancţiuni aplicate pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă.

Totodată, în baza prevederilor HCL 490/2014, au fost aplicate un număr de 35 sancţiuni contravenţionale, respectiv o sancţiune contravenţională aplicată degradare clădire publică; şase sancţiuni aplicate pentru parcare pe trotuare amenajate, 10 sancţiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare, 12 sancţiuni aplicate pentru exercitarea activităţii de comerţ fără achitarea taxelor aferente, două sancţiuni aplicate pentru oprirea în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun, patru sancţiuni aplicate pentru desfăşurarea de activităţi în domeniul colectării de fonduri fără de a deţine autorizaţie de funcţionare emisă de primarul municipiului Slatina.


Comentarii

Redacţia

2018-03-05 17:56:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...