Administraţie

2019-04-18, 16:44:36

Peste 160 de proiecte pentru fonduri europene, depuse de primăriile din Olt. Se cer peste 215 milioane euro

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a declarat joi, la Slatina, că autorităţile locale din Olt au depus un număr impresionant de proiecte pentru atragerea de finanţare cu fonduri europene.

Bogheanu spune că acest fapt contrazice informaţiile conform cărora autorităţile locale n-ar avea capacitatea să atragă fonduri europene. Pentru judeţul Olt s-a solicitat suma de 215 milioane euro, pentru 167 de proiecte.

„Aud foarte des în spaţiul public faptul că autorităţile publice locale nu au capacitatea să scrie şi să depună proiecte, ceea ce nu este deloc adevărat. Avem o alocare pe 2014-2020 de 675 milioane de euro. Avem o mie de proiecte depuse care solicită dublul acestei sume. Ne luptăm foarte tare să facem rost de aceşti bani tocmai pentru a finanţa aceste proiecte. Evident că şi judeţul Olt are o creştere substanţială în ceea ce priveşte depunerea de proiecte. La nivel de judeţ, au fost depuse 167 de proiecte care solicită 215 milioane euro. Până în prezent s-au contractat 82 de proiecte, în valoare de 110 milioane de euro”, a declarat Marilena Bogheanu.

Campioni la atragerea de fonduri europene rămân Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina.

„Consiliul Judeţean Olt a depus 12 proiecte atât pe POR, cât şi pe Strategia Dunării. Sunt foarte multe proiecte pe reabilitarea drumurilor, dar şi pe reabilitarea energetică a clădirilor sau pe reabilitarea monumentelor şi clădirilor de patrimoniu. S-au contractat şase proiecte în valoare de 47 milioane euro. Primăria Slatina a depus tot 12 proiecte, care solicită 30 de milioane de euro. Se contractează acest prim proiect de cinci milioane de euro”,
a mai declarat Marilena Bogheanu.

Ea a adăugat că au depus aplicaţii şi alte autorităţi publice.

„Au depus aplicaţii şi alte localităţi din judeţ: Caracal, Balş, Corabia, Scorniceşti, Drăgănești Olt, Piatra Olt, comunele Icoana, Osica de Sus și Osica de Jos, Ianca, Dobrosloveni, Obârșia, Dobrun, Corbu, Pârșcoveni, Vitomirești, Potcoava, Brastavățu și parohiile Mânăstirii Brâncoveni și Bisericii Sfânta Treime, care au contracte semnate și două contracte de finanțare pentru Mânăstirea Călui. Au depus și alte instituții, Unitatea Militară 0746, pe SUERD - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Orlea, Inspectoratul de Poliție Olt, ISU Olt. Cu mediul de afaceri s-au semnat 50 de proiecte de 15 milioane euro”, a conchis Bogheanu.

Comentarii

Redacţia

2019-04-18 16:44:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...