Agricultură

2019-03-12, 11:07:37

Peste 180 de fermieri olteni aşteaptă să vadă dacă primesc bani europeni. Rapoartele de selecţie ar putea fi publicate săptămâna aceasta

188 de fermieri din judeţ au depus, în vara anului trecut, proiecte pe submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”. Aceştia aşteaptă cu interes publicarea raportului de selecţie.

Pentru creşterea competivităţii exploataţiilor agricole prin dotarea cu utilaje şi echipamente performante, dar şi modernizarea fermelor, 188 de agricultori olteni au depus în august proiecte pe submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Reprezentanţii OJFIR Olt spun că săptămâna aceasta raportul de selecţie ar putea fi publicat.

„Avem 188 de proiecte pe submăsura 6.3 depuse în august, dar încă nu s-a publicat raportul de selecţie. Urmează să se publice, aşteptăm, noi sperăm ca săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare să se publice. Nu avem informaţii exact, dar evaluarea s-a finalizat pentru august. O să vedem câte vor putea intra la finanţare, pentru că interesul a fost foarte crescut”, a spus Letiţia Brânaru, şef serviciu în cadrul OJFIR Olt.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii OJFIR Olt, proiecte pe submăsura 6.3 au fost depuse de fermieri din localităţile: Vitomireşti, Leleasca, Făgeţelu, Iancu Jianu, Balş, Bobiceşti, Curtişoara, Grădinari, Deveselu, Mărunţei şi Radomireşti.

Sprijinul nerambursabil este de 15.000 de euro, care se acordă în două tranşe, 75 la sută la primirea deciziei de finanţare, iar restul de 25 la sută în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanţare.


Comentarii

Redacţia

2019-03-12 11:07:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...