Învăţământ

2021-03-05, 13:45:00

Peste 2.000 de angajaţi din învăţământul oltean, vaccinaţi împotriva COVID-19

De la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid -19 până în prezent, la nivelul judeţului Olt au fost vaccinate 2.123 persoane din unitățile de învățământ, din care 481 au primit și doza a doua, potrivit DSP.

Sursă citată mai precizează că numărul de cazuri confirmate cu infecția SARS-CoV2 active  (în ultimele 14 zile ),  din rândul personalului unităților de învățământ este de 54.

Este vorba despre 30 de elevi şi preșcolari, 17 cadre didactice, un asistent medical şi  şase salariați TESA.    

Vaccinarea prioritară a profesorilor a început în această săptămână, în cabinete dedicate, cu doze de la AstraZeneca și Pfizer, în funcție de vârsta beneficiarilor.

Profesorii cu vârste de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani cu doze de la Pfizer. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser.

Programarea nu se efectuează în platforma dezvoltată de STS, ci școlile centralizează listele cu personalul propriu care dorește să se vaccineze, acestea vor fi transmise la inspectoratele școlare și transmise apoi la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile vor face programarea persoanelor respective, care vor fi anunțate prin inspectoratele școlare.

Comentarii

Redacţia

2021-03-05 13:45:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...