Cultură

2019-06-12, 13:51:51

Peste 2.500 de copii din toată ţara vin la Slatina, săptămâna viitoare, pentru Concursul „Căluşul Românesc”

Peste 2.500 de copii din toate colţurile ţării vor fi prezenţi la Slatina, în perioada 18-22 iunie, la cea de a XXI-a ediţie a Concursului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”

Organizatorii evenimentului au pregătit şi în acest an un tablou coregrafic intitulat „Căluşul uneşte România”, dedicat intrării căluşului în patrimoniul imaterial UNESCO. 

„Iată-ne la cea de a XXI-a ediţie a Concursului Naţional al Copiilor «Căluşul Românesc». Ca întotdeauna, în săptămâna Rusaliilor, la Slatina, se vor întâlni peste 2.500 de copii din toate colţurile ţării, mesageri ai folclorului românesc. Faptul inedit care va caracteriza ediţia din acest an este tabloul coregrafic intitulat «Căluşul uneşte România», care este dedicat intrării căluşului în patrimoniul imaterial UNESCO, fapt ce s-a realizat cu sprijinul judeţului Olt, în anul 2005”, a declarat directorul Palatului Copiilor Slatina, Iliuţă Brăileanu.

În acest an se va defăşura şi Parada portului popular, pe bulevardul A.I. Cuza.

„Sunt 17 formaţii din ţară, două din străinătate – un ansamblu din Polonia şi unul din Republica Moldova, şi bineînţeles formaţiile din judeţul nostru. Sunt, practic, 14 ore de spectacol. Totul se va desfăşura pe Esplanada din Slatina, iar dacă anul trecut nu am avut paradă, anul acesta, slătinenii se vor bucura de Parada portului popular, care se va desfăşura pe bulevardul A.I. Cuza, începând cu ora 18,00, miercuri, 19 iunie”, a mai spus Brăileanu.

Copiii care vor susţine tabloul coregrafic se antrenează de zor, miercuri având loc repetiţia generală, pe Esplanada.

„Este prima repetiţie generală. Vrem să fie o surpriză pentru slătineni. Copiii, ca de fiecare dată, sunt extrem de implicaţi, de cooperanţi. Le mulţumesc lor, profesorilor, instructorilor coregrafi, primarilor, pentru că ne susţin întotdeauna în demersurile şi activităţile pe care noi le desfăşurăm”, a arătat Brăileanu.


Comentarii

Redacţia

2019-06-12 13:51:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...