Actualitate

2017-12-07, 15:28:14

Peste 2.700 de olteni au solicitat Fiscului restituirea taxei auto. Finanţele nu ştiu dacă şi cei care au vândut autoturismele îşi pot recupera taxa

2.759 de şoferi olteni au solicitat Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt recuperarea taxei auto pe cale administrativă, în condiţiile în care, în perioada 1 ianuarie 2013-31 ianuarie 2017, 20.180 de olteni au achitat sume importante pentru înmatricularea maşinilor. Rămâne însă o enigmă şi dacă cei ce şi-au vândut între timp autoturismele mai pot recupera administrativ această taxă.

La nivelul AJFP Olt au fost depuse 2.759 de cereri pentru recuperarea taxei autor pe cale administrativă. Cea mai mare sumă o are de primit un oltean ce a achitat pentru înscrierea unei singure maşini 18.700 lei.

Oltenii îşi pot depune în continuare cererile la Fiscul oltean. Dosarul trebuie să conţină cererea de restituire a taxei, în orginal sau în copie, documentul doveditor al taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, taxei de poluare, taxei pentru emisiile poluante sau timbrul de mediu, respectiv chitanţa fiscală sau ordinul de plată şi extrasul de cont care să ateste efectuarea plăţii acesteia, dar şi copii ale cărţii de identitate şi a certificatului de înmatriculare.

Sumele urmează să fie virate în conturile oltenilor după cum urmează: taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare şi taxa emisii poluante în perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2018, iar timbrul de mediu în perioada 1 septembrie 2018-31 martie 2019.

Reprezentanţii Fiscului oltean nu ştiu însă dacă şi oltenii care şi-au vândut între timp maşinile îşi mai pot recupera această taxă.

„Referitor la recuperarea taxei auto plătită de un contribuabil care a înstrăinat autovehiculul, menţionăm că această problematică va fi clarificată după aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 52/2017”,
spun reprezentanţii Fiscului oltean.Comentarii

Redacţia

2017-12-07 15:28:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...