Societate

2014-11-19, 17:46:57

Peste 200 de fazani aduşi să populeze ocoalele silvice din judeţ

Direcţia Silvică Olt a achiziţionat de la Fazaneria Ghimpaţi 200 de bucăţi de fazani, pentru a repopula cele şase ocoale silvice din judeţ.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Olt au achiziţionat de la Fazaneria Ghimpaţi, Giurgiu, 200 de bucăţi de fazani vii, pentru a popula fondurile de vânătoare din cadrul ocoalelor silvice din judeţ. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Vîle, spune că înainte de a se face popularea va fi demarată o acţiune de combatere a dăunătorilor.

 

„În fiecare an se face popularea ocoalelor silvice. Înainte de eliberarea fazanilor vom organiza o acţiune de combatere a dăunătorilor, şi aici ne referim la câinii hoinari, vulpi şi şacali. Nu se vor organiza vânători în ocoalele unde vor fi eliberaţi. Sezonul de vânătoare pentru fazani este în perioada 1 octombrie - 28 februarie”, a spus Vîle.

 

Fazanii se iau în cuşti speciale, se transportă şi sunt duşi în pădure unde se eliberează. Anul trecut au fost aduşi 500 de fazani pentru a popula fondurile de vânătoare din judeţ, iar aceştia au fost distribuiţi astfel: 200 de bucăţi la Balş şi câte o sută la Corabia, Caracal şi Drăgăneşti.  
 
La Fazaneria Ghimpaţi un fazan de 1,5 kilograme ajunge să coste aproximativ 40 de lei. Crescătoria de la Ghimpaţi se întinde pe 11,7 hectare şi este proprietatea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Direcţia Silvică Giurgiu. Aceasta a fost înfiinţată în 1973, ca parte a unui plan naţional de genul „cât mai mulţi fazani pentru export”. Dacă până în 1995 de la Ghimpaţi se exportau mii de fazani, acum piaţa externă a fost pierdută în favoarea Ungariei. În aceste condiţii, fazanii rămân în ţară şi se vând pentru vânătoare, reproducere şi consum.

Comentarii

Redacţia

2014-11-19 17:46:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...