Sănătate

2017-11-16, 13:55:22

Peste 26 de focare de Hepatită A, boala mâinilor murdare, în comunităţi din Balş, Slatina şi Drăgăneşti-Olt

Reprezentanţii DSP Olt au înregistrat, pe parcursul acestui an, 30 de cazuri de copii cu Hepatită tip A. 26 din cazuri au fost focare în comunităţi de romi din Slatina, Balş şi Drăgăneşti-Olt.

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, la nivelul judeţului au fost confirmate, în acest an, 30 de cazuri de Hepatită A. Copiii depistaţi bolnavi au fost în comunităţi de romi de la nivelul oraşelor Balş, Slatina şi Drăgăneşti-Olt. 

„La nivelul judeţului Olt, până în prezent, au fost confirmate 30 de cazuri de Hepatită tip A, fiind şi cazuri care au instituit focare de comunitate romă la nivelul oraşelor Balş, Slatina şi Drăgăneşti-Olt. Din cele 30 de cazuri, doar patru au fost cazuri sporadice, care nu au avut legătură cu aceste focare”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Hepatita A este o boală contagioasă cauzată de infecţia ficatului cu virusul hepatic A. Deşi ficatul devine inflamat şi umflat, se vindecă complet fără a fi afectat pe termen lung.

Comentarii

Redacţia

2017-11-16 13:55:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...