Social

2019-05-14, 12:29:13

Peste 3.000 de solicitări de bilete de tratament. 80% din cereri sunt în perioada estivală. Olăneşti, Herculane, Căciulata şi Călimăneşti sunt cele mai căutate staţiuni

De la începutul anului, 3.200 de pensionari din judeţul Olt au depus cereri pentru a obţine un bilet de tratament în staţiunile balneare din ţară. Peste 80% din solicitări sunt pentru perioada estivală. Ca în fiecare an, cele mai căutate staţiuni sunt Olăneşti, Călimăneşti, Căciulata, Govora, Herculane, Felix, Covasna şi staţiunile de pe litoral.

Pentru a obţine un bilet de tratament, pensionarii trebuie să depună la Casa de Pensii Olt o cerere tip, însoţită de cuponul de pensie, o copie a actului de identitate şi declaraţia pe propria răspundere că nu realizează alte venituri în afara pensiei. În cerere, solicitantul poate opta pentru cel mult trei staţiuni.

Alocarea biletului de tratament se face automat, în aplicaţie, prin calcularea unui punctaj pentru fiecare solicitant pe baza următoarelor  criterii: dacă a beneficiat de bilet în ultimii doi ani, categoria pensiei şi cuantumul pensiei.

Pentru un bilet de tratament, pensionarii plătesc jumătate din cuantumul pensiei. În cazul în care venitul este mai mare decât salariul mediu brut pe ţară, care este de 5.163, preţul maxim al unui bilet de tartament este de 1.684 de lei, la hotelurile clasificate la două stele, şi 1.764 de lei la unităţile de trei şi patru stele.

De la începutul anului şi până în prezent, la Casa Judeţeană de Pensii Olt, s-au înregistrat 3.200 de cereri, 80% dintre ele vizând perioada de sezon estival. Pensionarii pot depune în continuare solicitări, cu minimum 30 de zile înainte de perioada în care doresc să obţină un bilet de tratament. Cele mai solicitate staţiuni sunt Olăneşti, Călimăneşti, Căciulata, Govora, Herculane, Felix, Covasna şi cele de pe litoral.

Pentru primele şase serii de bilete de tratament s-au alocat 304 bilete şi au fost valorificate 222, dintre acestea 46 acordate gratuit persoanelor îndreptăţite de lege. Potrivit reprezentanţilor CJP Olt, contractul cu staţiunile private va fi încheiat până la sfârşitul acestei luni, în primele şase serii fiind alocate bilete doar la unităţile de tratament aflate în adiminsitarea Casei Naţionale de Pensii.

Comentarii

Redacţia

2019-05-14 12:29:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...