Agricultură

2018-04-03, 14:28:43

Peste 3.700 de olteni şi-au depus cererile pentru Programul Tomata, primul ciclu de producţie

Pentru primul ciclu al Programului Tomata 2018, deja peste 3.700 de olteni şi-au depus documentele la Direcţia Agricolă Olt. Cei mai mulţi legumicultori au plantat deja răsadurile în solarii sau sunt în plin proces de plantare.

Potrivit datelor oferite de directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, până la această dată 3.714 legumicultori olteni au depus cereri de înscriere în Programul Tomata 2018.

„Reprezentanţii Direcţiilor Agricole, având în vedere cererea de înscriere în program şi baza comunicării solicitanţilor, verifică înfiinţarea culturii şi începutul rodirii în conformitate cu legislaţia. Până la această dată s-au făcut verificări în teren şi s-au întocmit fişe privind înfiinţarea culturii pentru un număr de 205 beneficiari ai programului tomate în spaţii protejate”,
a declarat Dragoş Drăghicescu.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru tomate, în valoare de 3.000 de euro, beneficiarii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 de metri pătraţi, să obţină o producţie de minimum 2.000 de kilograme la 1.000 de metri pătraţi, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primării, să facă dovada producţiei realizate şi să valorifice tomatele în perioada ianuarie - mai inclusiv şi noiembrie - 20 decembrie inclusiv.

Anul trecut, pentru ambele cicluri, în judeţul Olt au fost 2.452 de benficiari ai programului.

Comentarii

Redacţia

2018-04-03 14:28:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...