Actualitate

2019-05-03, 13:06:49

Peste 30 de kilograme de carne şi lactate, retrase de la vânzare

Sute de controale a efectuat DSVSA Olt înaintea Sărbătorilor Pascale, fiind descoperite aproape 31 de kilograme de carne şi lactate cu probleme. Produsele ce îi puteau îmbolnăvi pe olteni au fost scoase de la vânzare şi distruse.

Controalele specifice în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale şi 1 Mai au scos la iveală mai multe nereguli. Specialiştii olteni au fost nevoiţi să retragă de la comercializare cantitatea de 30,974 kilograme de carne, preparate din carne, dar şi derivate lactate. Întreaga cantitate retrasă de la comercializare a fost distrusă.
 
Specialiştii DSVSA Olt au verificat 156 de hipermarketuri, supermarketuri, laboratoare de cofetărie şi patiserie, carmangerii, măcelării, unităţi de fabricarea produselor de panificaţie, restaurante, braserii, depozite alimentare, magazine alimentare, pieţe agroalimentare, abatoare, dar şi unităţi de procesare carne.

În urma controalelor, au fost aplicate şapte avertismente şi patru amenzi în valoare de 16.000 lei.

Printre neregulile constatate s-au remarcat cele legate de nerespectarea igienei, produsele scoase la vânzare nu erau etichetate, iar unele unităţi funcţionau fără a fi avizate din punct de vedere sanitar veterinar.

„Principalele nereguli constatate au fost nerespectarea programelor de autocontrol pentru verificarea salubrităţii şi calităţii produselor alimentare comercializate, nerespectarea compatibilităţii la depozitarea produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, lipsa datelor de identificare, adică neetichetarea produselor, funcţionarea fără a deţine documente de înregistrare sanitară veterinară, dar şi comercializare de păsări vii fără a respecta legislaţia sanitară veterinară”, a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa.Comentarii

Redacţia

2019-05-03 13:06:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...