Actualitate

2019-01-22, 12:33:31

Peste 50.000 de olteni au beneficiat de cadastru gratuit, anul trecut. Suprafața totală a proprietăţilor cadastrate s-a ridicat la peste 30.700 de hectare

OCPI Olt a eliberat, în 2018, 50.000 de cărți funciare pentru proprietarii de imobile din județ. Cadastrul a fost gratuit, lucrările fiind derulate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023.

La nivelul judeţului, anul trecut, au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de unitate administrativ-teritorială (UAT) în comuna Oboga, fiind eliberate 4.442 de cărți funciare. De asemenea, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoare cadastrale, au fost înregistrate 46.121 de imobile, suprafața totală a proprietăților cadastrate anul trecut în județ fiind de 30.730 de hectare.

Tot anul trecut, OCPI Olt a semnat contracte de finanțare cu 86 de UAT-uri, iar 60 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

De asemenea, au fost scoase la licitație primele opt UAT-uri din județ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate județele țării. Bobicești, Dăneasa, Dobrosloveni, Fărcașele, Găneasa, Mihăești, Radomirești și Tătulești se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a inițiat procedura de licitație.

Potrivit datelor furnizate de OCPI Olt, din totalul de 112 de UAT-uri din județul Olt, șapte sunt cadastrate în proporție de sută la sută, lucrările fiind finalizate la Brebeni, Iancu Jianu, Vădastra, Valea Mare, Vișina, Vișina Nouă, Oboga. În alte 98 de localităţi se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.
 
Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.


Comentarii

Redacţia

2019-01-22 12:33:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...