Comunitate

2019-12-16, 15:30:42

Peste 55.000 de oameni de afaceri au cerut anularea dobânzilor şi a penalităţilor. Astăzi este ultima zi în care mai pot solicita facilităţile fiscale

Până pe 12 decembrie, 55.376 contribuabili au solicitat Fiscului anularea dobânzilor şi a penalităţilor aferente. Aceştia au obligaţii restante de 1,72 miliarde de lei, iar dacă vor achita aceste sume vor beneficia de o anuale a obligaţiilor în valoare de 820 de milioane de lei.

Reprezentanţii ANAF au precizat că imediat va fi reluată procedura de executare silită, dacă contribuabilii nu îndeplinesc condiţiile legale pentru a beneficia de aceste facilităţi fiscale.
 
„Până la data de 12 decembrie 2019, au depus notificări sau cereri de anulare a obligațiilor accesorii un număr de 55.376 contribuabili, care înregistrează obligații bugetare restante în valoare de 1,72 miliarde lei. Dacă aceste sume vor fi achitate până la data de 16 decembrie 2019, inclusiv, contribuabilii vor beneficia de anularea obligațiilor bugetare accesorii, în cuantum de 820  milioane lei. În situația în care contribuabilii nu îndeplinesc condițiile legale pentru a beneficia de facilități fiscale, ANAF va relua de îndată măsurile de executare silită corespunzătoare”, se arată într-un comunicat al ANAF. 

Contribuabilii, care înregistrează obligații bugetare restante la data de 31 decembrie 2018, pot beneficia, în condițiile reglementate de Ordonanța de Guvern nr. 6/2019, de o serie de facilități fiscale. Una dintre facilități este anularea obligațiilor bugetare accesorii. Cererile de anulare ar fi trebuit să depusă cererea de anulare a obligațiilor de plată accesorii la organele fiscale competente până astăzi, 16 decembrie.

Cererile pot fi depuse și prin intermediul serviciului  „Spațiul privat virtual”, fără a fi necesară deplasarea contribuabililor la sediile ANAF.

Comentarii

Redacţia

2019-12-16 15:30:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...