Peste 6000 de locuințe din România ard în fiecare an. Învață ACUM să îți protejezi casa de incendii

De-a lungul timpului, cu ajutorul unor studii realizate de specialiști, s-a demonstrat că puțini dintre români știu să își protejeze casa de incendii, iar și mai puțini decât ei sunt cei care au o asigurare împotriva unor astfel de riscuri. Dacă TU te numeri printre persoanele care se află măcar într-una din cele două situații prezentate anterior, citește articolul următor și află tot ce trebuie să știi despre acest subiect.

Care sunt cele mai bune măsuri de apărarea împotriva incendiilor? 

Bineînțeles că orice risc vine și cu o serie de metode prin care să poată fi evitată o posibilă catastrofă. Vestea bună este că, dacă le cunoști, va fi imposibil să nu le respecți, ele fiind destul de simple. Așadar, iată-le: 

În primul rând, achiziționează un sistem de detectare a incendiilor - firma Pasinstal montează astfel de aparate, care nu doar că detectează și semnalizează foarte repede apariția unui incendiu, dar îi alarmează și pe locuitorii imobilului, echipele de pompieri și orice altă persoană aflată în apropiere. 

Acordă foarte multă atenție instalațiilor de gaze, de electricitate și de încălzire - este foarte important să fie întreținute corespunzător printr-o mentenanță făcută la timp de către o echipă de specialiști formată dintr-un personal autorizat. Astfel, vei putea reduce considerabil din riscurile izbucnirii unui incendiu. 

Evită utilizarea aparatelor, cablurilor sau prizelor defecte sau improvizate - potrivit specialiștilor, aceste aparate reprezintă, de obicei, cauza principală a incendiilor din România. Așadar, este recomandat ca, atunci când ai un astfel de obiect, să îl arunci și să cumperi unul nou, care funcționează corect 100%. Gândește-te doar la faptul că este mai profitabil să plătești acum câțiva zeci de lei, decât să te confrunți, ulterior, cu un incendiu care ți-ar putea distruge întreaga locuință sau, într-un caz și mai nefericit, și alte bunuri din jurul acesteia. 

Ai grijă să nu uiți niciodată în priză fierul de călcat, placa de păr sau orice alt aparat care se încălzește - de cele mai multe ori, femeile sunt cele care fac astfel de greșeli, întrucât ele folosesc, de obicei, aceste obiecte. Oricât de puțin periculos ți s-ar putea părea un astfel de comportament, află că nu este. De exemplu, o placă de păr încinsă uitată în apropierea unui covor poate aprinde în mai puțin de câteva secunde o flacără atât de puternică încât să îți cuprindă, ulterior, toată casă. 

Nu lăsa niciodată aragazul nesupravegheat - este cunoscut deja faptul că multe dintre persoanele care gătesc se ocupă și de alte multe activități prin casă. Nimic greșit, însă, dacă vrei ca locuința ta să fie în siguranță, treci din când în când și verifică ce se petrece în bucătărie. Iar după ce ai terminat de gătit, asigură-te că ai închis aragazul. 

În concluzie, este bine să cunoști toate acele reguli de mai sus, iar, ulterior, să te informezi și ce trebuie să faci în caz de incendiu, pentru că, uneori, se poate întâmpla oricât de atent ai fi tu. De exemplu, pot să nu înceapă flăcările de la tine, ci de la vecinul. 

Ai grijă de să respecți sfaturile acestea pentru a te asigura că nu există șanse mari de a provoca o catastrofă. 

Sursă foto: Shutterstock.com