Social

2019-08-29, 13:55:01

Peste 650 de absolvenţi ai promoţiei 2019, din judeţul Olt, au nevoie de un loc de muncă

Absolvenţii care au promovat sau nu Bacalaureatul au avut termen 60 de zile de la absolvire să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj în valoare de 250 de lei, care se acordă pe o perioadă de şase luni, sau pentru a beneficia de servicii de mediere pe piaţa muncii. Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 657 de absolvenţi ai promoţiei 2019 se află în baza de date a insituţiei.

Tinerii ieşiţi de pe băncile şcolii care s-au înscris, în termen de 60 de zile de la absolvire, în evidenţele agenţiei, beneficiază gratuit de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională gratuită, precum şi de facilităţi financiare (prima de inserţie, prima de relocare, prime de mobilitate) sau indemnizaţie de şomaj. Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 657 de absolvenţi ai promoţiei 2019 se află înregistraţi ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la AJOFM Olt și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserție egală cu de trei ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării (indicatorul social de referinţă este de 500 de lei).

Cei care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu au reuşit să se încadreze în muncă şi nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, respectiv 500 lei, beneficiază de indeminizaţie de şomaj. Valoarea acesteia este în cuantum de 250 de lei şi se acordă pe o perioadă de şase luni.

Comentarii

Redacţia

2019-08-29 13:55:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...