Învăţământ

2020-07-29, 09:23:59

Peste 70%, rata de promovare a Definitivatului, în judeţul Olt

70,42% este rata de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ, la niveul judeţului Olt, înainte de contestații.

Potrivit ISJ Olt, au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 50 de candidați cu medii între 8 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

În această sesiune, 78 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 77 de candidați (91,03%). Dintre aceștia, 6 de candidați s-au retras, niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Nicio lucrare nu a fost anulată în centrele de evaluare.

Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrele de examen sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

Comentarii

Redacţia

2020-07-29 09:23:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...