Potrivit OPC Olt, 17 operatori economici au fost verificaţi pe linia comercializării produselor alimentare preambalate.
„La 13 dintre aceştia s-au constatat deficienţe de la normele legale. Acestea se referă la: neafișarea la loc vizibil a orarului de funcţionare şi a codului unic de înregistrare la registrul comerţului, neutilizarea la cântărirea produselor preambalate comercializate în vrac a unui mijloc de măsură și control pentru care informațiile furnizate de aparatele de măsură să fie clare și vizibile pentru consumatori. În urma acţiunilor de control, s-au aplicat 12 sancțiuni contravenţionale în valoare totală de 4.200 lei și un avertisment”, se arată într-un comunicat de presă remis de OPC Olt.
Cel de-al doilea control tematic s-a desfăşurat în unităţile de alimentaţie publică, 19 restaurante, baruri, pizzerii sau braserii au fost vizate de inspectori.
„La 11 dintre aceste locaţii s-au constatat deficiențe de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor. Abaterile corespunzătoare acestora se referă la: neafișarea la loc vizibil a codului unic de înregistrare la registrul comerţului, precum și neafișarea orarului de funcționare. Urmare a controlului, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 lei și nouă avertismente”, se mai arată în comunicatul de presă.