Actualitate

2018-12-18, 15:02:18

Peste şapte sute de examene trichineloscopice, în circumscripţiile sanitare din judeţ. Doi mistreţi vânaţi la Verguleasa şi Spineni, descoperiţi cu trichineloză

Doar luna aceasta, la nivelul celor şase circumscripţii sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din localitățile Balș, Caracal, Corabia, Dragănești Olt, Scornicești și Slatina au fost efectuate 732 examene trichineloscopice directe. Toţi porcii testaţi au fost buni pentru consum, în schimb, au fost probleme la porcii mistreţi.

În paralel cu testarea porcilor domestici, în primele două săptămâni din decembrie, în Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au fost efectuate 115 examene trichineloscopice, prin metoda digestiei artificiale, pentru porcii mistreți împuscați în partidele de vânătoare organizate în fondurile cinegetice din județ. Astfel, au fost depistate două probe pozitive provenite din Fondurile de vânătoare 5 Verguleasa și 3 Spineni.

„Carcasele provenite de la cei doi porci mistreți au fost dirijate către unitatea de neutralizare, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.


Comentarii

Redacţia

2018-12-18 15:02:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...