Peste trei sute de pacienţi tranzitează Secţia de Oncologie a SJU Slatina. Un nou oncolog este aşteptat la Slatina

Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă este luată cu asalt de pacienţi, lunar, peste trei sute de olteni tranzitând secţia pentru terapia oncologică. La fel de aglomerat este şi Cabinetul de Oncologie din policlinică, unde, zilnic, zeci de pacienţi aşteaptă să fie evaluaţi de către doctori. Reprezentanţii spitalului slătinean aşteaptă un nou oncolog la începutul anului viitor, sperând astfel că timpul de aşteptare se va diminua.

Cei patru medici de pe Secţia de Oncologie a spitalului slătinean fac faţă cu greu sutelor de pacienţi ce au nevoie de terapie oncologică sau diferite evaluări.
Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, a precizat că de la 1 ianuarie este aşteptat la Slatina un medic oncolog rezident. Dacă medicul rezident nu vine la Slatina, postul va fi scos la concurs.

„Atât Secţia de Oncologie, cât şi Cabinetul de Oncologie din Ambulatoriu sunt luate cu asalt de pacienţi. La Oncologie, medicii sunt tot timpul suprasolicitaţi. Cei patru doctori, Ştiucă, Întorcaciu, Tănsoiu şi Boştină, nu sunt suficienţi. Aşteptăm un medic rezident, care trebuie să vină de la 1 ianuarie. Tragem speranţa că va veni, pentru că, de obicei, ei pleacă la privat. Vrem să mai aducem încă un medic oncolog, dacă nu vine rezidentul, scoatem postul la concurs”, a spus Pătru.

Peste trei sute de pacienţi tranzitează, lunar, Secţia de Oncologie, mulţi dintre ei fiind internaţi de zi, doar pentru a-şi putea efectua şedinţele de chimioterapie. 

„Secţia are 45 de paturi, este la capacitate maximă tot timpul. Avem foarte mulţi pacienţi pe spitalizare de zi. Pe spitalizare continuă sunt 24 de pacienţi, dar cei cu spitalizare de zi sunt rulaţi tot pe paturile acelea. Sunt peste trei sute de pacienţi care tranzitează secţia lunar. Oncologii vin sâmbăta-duminica la spital să-şi vadă pacienţii, deşi ei nu fac gărzi. Au foarte multe situaţii de făcut, prescriu tratamente scumpe, au nevoie de tot felul de aprobări. Pacienţii sunt foarte bolnavi, unii dintre ei în stadii terminale”, a adăugat Cătălin Pătru.