Peste zece piscine din judeţul Olt, autorizate de DSP Olt pentru acest sezon estival. Specialiştii DSP Olt iau probe de două ori pe lună

Oltenii au la dispoziţie 12 piscine autorizate sau în curs de autorizare unde se pot răcori în această vară. Reprezentanţii piscinelor au încheiat contracte de monitorizare a calităţii apei de îmbăiere pentru tot sezonul estival, specialiştii de la DSP Olt recoltând probe de două ori pe lună.

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, la nivelul judeţului sunt 12 piscine care sunt autorizate sau în curs de autorizare.

Astfel, slătinenii au la dispoziţie, în această vară, cele două piscine situate la Plaja Olt, una pentru adulţi şi alta pentru copii, dar şi Bazinul de înot din cartierul Zahana, pe care DSP Olt le-a autorizat, reprezentanţii CSM Slatina având şi contracte de monitorizare a calităţii apei.

Autorizată este şi piscina de la Complexul Sportiv deţinut de Răzvan Raţ, dar şi Menthol, şi ea cu acte în regulă şi pentru care s-a încheiat contract de monitorizare a calităţii apei de îmbăiere.

Corăbienii se pot răcori, în această vară, la Piscina din Zona Port, aceasta fiind autorizată, dar şi la Sucidava Beach, aflată în curs de autorizare.

Piscine autorizate sunt şi la Scorniceşti, Potcoava şi două la Caracal, toate fiind autorizate. Caracalenii mai pot sta la plajă şi înota şi la Piscina Emma Long Life, care se află în curs de autorizare. 

Directorul DSP Olt, Talia Cincă, a precizat că specialiştii instituţiei monitorizează permanent calitatea apei din aceste piscine, fiind prelevate probe de două ori pe lună. 

„Piscina Raţ este autorizată, au încheiat chiar şi contracte de monitorizare.  Piscina de la Valea Mare este şi ea autorizată, dar reprezentanţii nu au ajuns încă cu contractul, sau posibil să-l fie depus deja la Direcţie, pentru că probele au ieşit conforme. Ambele sunt autorizate. Toate cele 12 piscine din judeţ sunt autorizate şi au încheiat chiar şi contracte de prestări servicii cu ritm de recoltare asupra calităţii apei de îmbăiere de două ori pe lună. De două ori pe lună se iau probe”, a spus Cincă.


Conducerea DSP Olt a precizat că oltenii riscă boli dacă fac băi în locuri necorespunzătoare. Astfel, conjunctivita şi otita sunt boli des întâlnite în timpul verii cauzate de scăldatul în locuri supraaglomerate şi neamenajate.

Specialiştii olteni atrag atenţia că meningitele şi encefalitele, ce pot fi şi ele dobândite prin scăldatul în locuri necorespunzătoare, pot fi fatale, mai ales dacă se întârzie administrarea tratamentului potrivit.

„Meningitele şi encefalitele intră în rândul bolilor care prezintă un grad foarte ridicat de risc, ajungând să fie fatale dacă se întârzie administrarea tratamentului potrivit. Acestea sunt determinate de infestarea cu virusuri prezente în ape contaminate din piscine neigienizate corespunzător. Lista bolilor de vară continuă cu cele transmise pe cale cutanată. Totodată, pot apărea şi boli digestive prin ingestia de apă de piscină”, a adăugat directorul executiv al DSP Olt, Talia Cincă. 

Autorităţile au mai precizat că îmbăierea în apă supraclorinată duce la iritaţia pielii, înroşirea pielii şi ochilor, mâncărimi, uscăciune, eczemă, dar şi alergii.