Economie

2019-09-17, 10:02:55

Pirelli a fost confirmat lider global în segmentul său

Pirelli a fost confirmat lider mondial pentru sustenabilitate în sectorul Automobilelor şi Componentelor de către Indexul de Sustenabilitate Dow Jones la nivel global şi european, potrivit unui comunicat al companiei.

Sursa citată spune că rezultatul vine în urma evaluării realizată de către indici, desfăşurată anual de către RobecoSam şi S&P Dow Jones. Noua structură a clasamentului va fi comunicată începând cu data de 23 septembrie.

„Pirelli a obţinut un scor total de 85 de puncte, media în segmentul său fiind de 36 de puncte”, se arată în comunicatul citat.

Lansaţi în 1999, Indicii de Sustenabilitate Dow Jones sunt printre cei mai importanţi indici bursieri din domeniul sustenabilităţii la nivel mondial. Analiza vizează peste 2.000 de companii din 61 de sectoare industriale, evaluarea bazându-se pe factori economici, sociali şi de mediu. Doar 10% dintre companiile evaluate au obţinut punctajul necesar includerii în indici.

Pirelli România vrea să-şi extindă unitatea de producţie şi depozitare în Slatina, pe un teren în suprafaţă de 71.353 metri pătraţi, potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ) depus de companie la primărie.

Potrivit documentaţiei postate pe site-ul Primăriei Slatina, terenul este compus din cinci loturi, având ca vecinătăţi la est - Herghelia Slatina, la sud - SC Bekaert SRL şi WDP Development, la nort - persoană privată, la vest - drum de exploatare. Accesul în zonă se realizează din strada Drăgăneşti, prin incinta fabricii pe care Pirelli o deţine în Slatina.Comentarii

Redacţia

2019-09-17 10:02:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...