Economie

2018-03-26, 11:37:21

Pirelli se extinde la Slatina cu o nouă hală de producţie pe un teren de peste 6 hectare

Producătorul italian de anvelope Pirelli va construi la Slatina o nouă unitate de producţie pe un teren de peste 6 hectare, potrivit unul proiect de hotărâre ce urmează a fi aprobat de consiliul local şi care vizează elaborarea un plan urbanistic zonal pentru introducere în intravilanul oraşului a terenului respectiv şi stabilirea unei zone funcţionale industriale.

Potrivit documentului citat, terenul are o suprafaţă de peste 6 hectare şi se află în extravilanul Slatinei, în partea de vest a teritoriului administrativ al municipiului, în zona delimitată de strada Recea/DJ653, râul Milcov, strada Drăgăneşti/DJ546 şi graniţa cu comuna Valea Mare. Pirelli va construi aici o fabrică şi un depozit, alături de alte unităţi conexe.

„Beneficiarul solicită introducerea în intravilanul municipiului Slatina a unui teren în suprafaţă de 64.264 metri pătraţi, în vederea realizării unei unităţi de producţie şi depozitare: fabrică de producţie cauciucuri şi camere pentru cauciucuri, birouri, vestiare, depozite şi unităţi conexe. Prin dezvoltarea investiţiei propuse se vor îmbunătăţi condiţiile economice şi sociale la nivelul municipiului Slatina. Astfel se va genera o creştere a activităţii economice din domeniul industrial , vor creşte veniturile la bugetul local”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre, semnată de primarul Emil Moţ.

Moţ mai motivează că, la nivel social, investiţia va reduce şomajul la nivelul municipiului şi a razei sale de influenţă.

Până la demararea investiţiei, aleşii locali trebuie să-şi dea acordul pentru introducerea în intravilan a terenului respectiv.

În 2016, Pirelli a aniversat zece ani de prezenţă industrială în România şi a anunţat investiţii suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro, până în anul 2021, la Polul industrial din Slatina, subliniind importanţa strategică a acestuia pentru activităţile Grupului. Când va fi finalizat, noul plan de investiţii va crea noi locuri de muncă şi va creşte capacitatea anuală de producţie de la 10 milioane, la 15 milioane de unităţi. Investiţiile suplimentare planificate de acum şi până la sfârşitul anului 2021 vor permite o îmbunătăţire pe mai departe a competitivităţii industriale a Pirelli la nivel European.

Astfel, suprafaţa fabricii, care încă de la începuturile sale a beneficiat de cele mai avansate tehnologii pentru fabricarea de anvelope auto pentru segmentul Premium destinat în principal pieţelor din Europa de Est, va fi extinsă la 260.000 metri pătraţi, de la 210.000 metri pătraţi în prezent. Planul de dezvoltare implică, de asemenea, zona de producţie de la Slatina dedicată sporturilor cu motor, incluzând o unitate de producţie pentru campionatul de Formula 1 care să funcţioneze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia.

Comentarii

Redacţia

2018-03-26 11:37:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...