Administraţie

2018-12-04, 13:50:01

Piste de biclete pe 10 kilometri, pe străzile Slatinei, cu fonduri europene

Municipalitatea slătineană accesează fonduri europene pentru realizarea unor piste pentru biciclişti şi pentru achiziţionarea de biciclete electrice şi staţii de încărcare.

Administratorul public al municipiului, Cristian Cismaru, a declarat că municipalitatea invetarizează toate străzile pentru a vedea unde trama stradală permite amenajarea de piste pentru biciclete. Noile piste ar urma să se întindă pe peste 10 kilometri.

„Este vorba despre stabilirea și trasarea unor piste pentru bicicliști, atât pentru biciclete normale cât și stații de încărcare pentru biciclete electrice și achiziționarea de biciclete electrice. A trebuit să inventariem toate străzile, să facem documentații cadastrale, să vedem unde trama stradală ne permite, după ce am văzut unde sunt proprietățile și limita de proprietate, astfel încât să nu ne suprapunem cu partea pietonală și nici cu partea de iluminat. Prin proiectul tehnic și contractul de execuție se vor trasa pistele și se vor stabili locațiile din care vor pleca bicicletele”, a declarat Cismaru.

Consilierii locali au aprobat, săptămâna trecută, principalii indicatori economici pentru această investiţiei. Este vorba despre următoarele obiective de investiţii: realizare infrastructură pentru biciclete, în valoare de 2.743.566,29 lei, TVA inclusă; achiziţionarea de biciclete electrice, în valoare de 4.948.657,27 lei, TVA inclusă; dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică, în valoare de 1.088.497,01 lei, TVA inclusă.          

Comentarii

Redacţia

2018-12-04 13:50:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...