Agricultură

2019-01-16, 13:43:00

Plante cu conţinut de substanţe stupefiante şi psihotrope, cultivate legal la Scorniceşti

Un fermier de la Scorniceşti cultivă de trei ani cânepă. Pentru că planta are conţinut de substanţe stupefiante şi psihotrope, olteanul are nevoie de mai multe avize de la autorităţi. Din păcate, întreaga sa cultură i-a fost compromisă în acest an agricol.

Inspecţia în domeniul cultivării plantelor ce conţin substanţe stupefiante şi psihotrope din cadrul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt a efectuat, anul trecut, un control la un fermier din Scorniceşti ce cultivă cânepă.

Directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuţa, a precizat că agricultorul oltean cultivă legal cele două hectare cu cânepă, având toate avizele necesare.

„Avem un cultivator de cânepă la Scorniceşti, care deţine toate avizele legale. Omul are şi avizul poliţiei, pentru că această plantă se cultivă într-un regim special. El are două hectare şi cultivă de trei ani cânepa. Noi facem verificări periodic, însă doar din punct de vedere al culturii. Verificăm dacă a semănat, dacă a răsărit, stadiul de vegetaţie, mai sunt alte organe care mai fac şi alt tip de controale”, a spus Anuţa.

Din păcate, întreaga cultură i-a fost afectată, în acest an, pentru că un vecin a semănat peste cânepă floarea-soarelui.

„Din păcate, toată cultura i-a fost compromisă în acest an. A fost semănată târziu şi apoi are un litigiu. Un alt fermier, vecin cu el, a greşit şi a intrat în sola lui cu cânepă peste care a semănat floarea-soarelui. Cultura i-a fost compromisă în totalitate. El o vinde ca sămânţă, din acest motiv cultivă, pentru că vorbim de un fermier care deţine o suprafaţă de teren destul de mare”,
a mai adăugat Anuţa.

Potrivit datelor DAJ Olt, fermierul din Scorniceşti este singurul din judeţ care cultivă legal plante ce conţin substanţe stupefiante şi psihotrope.

Comentarii

Redacţia

2019-01-16 13:43:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...