Politică

2019-11-11, 16:07:42

PNL Olt, printre organizaţiile codaşe din ţară în clasamentul pe rezultatele obţinute în primul tur. Doar Covasna şi Harghita stau mai prost

Organizaţia judeţeană a PNL Olt a reuşit contraperformanţa să înregistreze unele dintre cele mai slabe rezultate din ţară, în primul tur al alegerilor, candidatul susţinut de liberali, Klaus Iohannis, luând scoruri mai mici doar în Covasna şi Harghita.

Potrivit statisticii interne a partidului, PNL Olt s-a clasat pe locul 45 între organizațiile județene, cu un scor de doar 29,10%.

Klaus Iohannis a obținut în Olt doar 53.972 de voturi, clasându-se pe locul doi după candidatul PSD, Viorica Dăncilă, pentru care partidul a reușit să atragă aproape 79.000 de voturi.

În plus, PNL a pierdut alegerile şi în reşedinţa judeţului, la o diferenţă de aproape 140 de voturi. PSD Slatina a reuşit să-i aducă Vioricăi Dăncilă 10.039 de voturi (30,95%), în primul tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce Iohannis a luat în municipiu doar 9.903 (30,53%) de voturi, diferenţa fiind de 136 de voturi.

Înainte de numărarea votului, şeful PNL Olt Liviu Voiculescu părea să nu aibă dimensiunea eşecului. El prevedea o „victorie istorică” a liberalilor, la Slatina.

„Noi în acest moment suntem în plin proces de numărare paralelă, nu avem un rezultat nici măcar parţial, pot să vă spun însă că la prima vedere, în ceea ce priveşte municipiul Slatina, se preconizează o victorie a PNL şi a candidatului susţinut de noi, domnul preşedinte Klaus Iohannis, e o victorie istorică, sperăm ca şi la nivelul judeţului Olt să obţinem un scor foarte, foarte bun, între 35 şi 40% chiar şi câştigarea alegerilor, pentru prima dată, de către PNL în judeţul Olt”, declara Liviu Voiculescu, duminică seara, cu aproape o oră după închiderea urnelor.

Campania lui Klaus Iohannis în Slatina a fost coordonată de Mario De Mezzo, candidatul PNL la primăria municipiului.

Comentarii

Redacţia

2019-11-11 16:07:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...