Actualitate

2020-09-08, 12:27:00

Poliţiştii de la IPJ Olt, vindecaţi de COVID-19, au donat sânge pentru obţinerea plasmei

Necesară pacienţilor infectaţi cu COVID-19, plasma poate salva vieţi. Din păcate, numărul celor vindecaţi de COVID-19, care s-au prezentat să doneze sânge, este relativ mic. Astăzi, la Centrul de Transfuzii Olt, poliţiştii de la IPJ Olt, care au învins boala, au donat sânge pentru cei aflaţi în suferinţă, care au nevoie de plasmă imunizată.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt nu au rămas indiferenţi faţă de semenii aflaţi la nevoie şi au ales să doneze sânge. 

„În această dimineaţă, colegii noştri care care s-au vindecat de noul Coronavirus, s-au deplasat la Centrul de Transfuzii Slatina, unde au donat sânge pentru a se obţine plasmă. Demersul colegilor vine în continuarea activităţi de donare începută săptamâna trecuta, când mai mulţi colegi au donat sânge, urmând ca şi în perioada următoare să fim alături de cei aflaţi la nevoie”, transmite IPJ Olt.

Plasma obţinută de la pacienţii vindecaţi de COVID-19 este folosită pentru tratarea cazurilor grave, bolnavi aflaţi în stare critică, care sunt intubaţi. 


Comentarii

Redacţia

2020-09-08 12:27:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...