Eveniment

2018-06-14, 15:38:35

Poliţiştii olteni, campanie de prevenire a furturilor din buzunare

Polițiștii din Olt desfășoară o campanie de prevenire a furturilor din buzunare „Protect your pocket”, evenimentul având loc în toată ţara, în colaborare cu alte 24 de state europene.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, miercuri, la nivel european a fost lansată campania de prevenire a furturilor din buzunare, „PYP” pentru care România și-a manifestat acordul de implementare, alături de alte 24 de state.

„Campania are ca scop conștientizarea populației cu privire la măsurile de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru prevenirea furturilor din buzunare dar și principalele vulnerabilități  în cazul acestui tip de criminalitate”, se arată în comunicatul citat.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al IPJ Olt recomandă:
nu purtați portofelul in buzunarul de la spate al pantalonilor;
nu purtați bani la vedere sau valori in buzunarele laterale ale hainelor, pantalonilor etc.. acestea sunt locurile cele mai vulnerabile;
evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar;
când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora;
atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur.

„Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!”, mai avertizează poliţiştii.


Comentarii

Redacţia

2018-06-14 15:38:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...