Eveniment

2018-01-12, 14:28:40

Poliţiştii slătineni, acţiune pentru depistarea şoferilor care nu acordă prioritate pietonilor. Sunt vizate şi persoanele care traversează prin loc nepermis

Nu mai puţin de nouă echipaje de la Poliţia Rutieră acţionează, astăzi, în mai multe zone ale municipiului Slatina, în cadrul unei acţiuni care îi vizează pe şoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor dar şi pe aceştia din urmă, dacă traversează prin loc nepermis.

Şeful Serviciului Poliţie Rutieră, subcomisarul Cristian Bădiţă, a explicat că la nivelul municipiului Slatina cele mai multe accidente se produc din aceste motive.

„Astăzi, pe raza municipiului Slatina, se desfăşoară o acţiune cu efective mărite, care are drept scop depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public. De asemenea, urmărim să constatăm şi sancţiunile săvârşite de pietonii care se angajează în traversarea drumului prin loc nepermis. La nivelul municipiului Slatina, primele două cauze generatoare de accidente cu victime le reprezintă neacordarea de trecere a pietonilor şi abaterile pietonilor, în special traversarea neregulamentară”, a afirmat Bădiţă.

El a adăugat că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

„Amenda minimă pentru neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor este de 580 lei, plus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 30 de zile. Pentru traversarea neregulamentară a pietonului, amenda minimă este de 290 lei. Având în vedere că acestea sunt primele două cauze generatoare de accidente, la nivelul municipiului Slatina, astfel de acţiuni vor continua şi în perioada imediat următoare”, a conchis subcomisarul Cristian Bădiţă.

Comentarii

Redacţia

2018-01-12 14:28:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...