Politică

2021-03-31, 14:58:51

Postul de secretar general al Prefecturii Olt, încă la faza de aprobări. Care va fi procedura pentru ocuparea funcţiei

Prefectura Olt încă nu a ocupat postul de secretar general al instituţiei, conform noii organigrame, după repolitizarea funcţiilor de prefect şi subprefect.

Subprefectul Ana Maria Ciauşu (PNL) a afirmat că Instituţia Prefectului mai aşteaptă acum o altă aprobare, de această dată de la Ministerul Afacerilor Interne. Ea a adăugat că postul poate fi scos la concurs sau să fie ocupat de o persoană din cadrul instituţiei.

„Judeţul Olt este printre cele nouă judeţe care au primit avizul de la ANFP pentru organigramă. Acum suntem în etapa următoare, anume de a trimite documentele către Ministerul de Interne pentru a veni şi de acolo aprobarea pentru organigramă, pentru înfiinţarea funcţiei de secretar general. Postul se scoate la concurs, aceasta este una dintre variante. Se poate ocupa prin concurs sau poate fi o persoană din instituţie. Eu zic că va fi prin concurs”, a afirmat ea.

În urma modificării legislaţiei de către Guvernul Cîţu, prefectul şi subprefecţii au devenit demnitari şi nu mai sunt înalţi funcţionari publici, astfel că ocupanţii pot fi şi membri ai partidelor politice. În judeţul Olt, prefectul Florin Homorean şi subprefectul Ana Maria Ciauşu sunt membri PNL, iar subprefectul Fănel Bădici este preşedintele USR Olt.

Funcția de secretar general al instituției prefectului este funcție publică din categoria înalților funcționari publici, cu rolul de a asigura stabilitatea la nivel instituțional. Înființarea acestei funcții reprezintă o garanție suplimentară privind îndeplinirea imparțială a atribuțiilor prefectului, inclusiv în contextul în care acesta este demnitar. Înaltul funcționar public sprijină activitatea prefectului în exercitarea controlului de legalitate și coordonează structura de specialitate prin care se realizează aceste atribuții. Mai mult, spre deosebire de prefecți și subprefecți, pentru secretarii generali ai instituției prefectului sunt introduse condiții exprese de studii.


Comentarii

Redacţia

2021-03-31 14:58:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...