Eveniment

2020-05-22, 14:38:55

Precizări DSU: Fără declaraţie în jurul Slatinei şi Caracalului, pe o rază de 30 de kilometri

Potrivit unui ordin remis de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, se consideră zonă metropolitană teritoriul administrativ al municipiilor, dar precum şi o zonă de 30 de kilometru din jurul acestora. În acest spaţiu, locuitorii nu trebuie să-şi întocmească declaraţii pe propria răspundere, iar măsura îi vizează şi pe oltenii din Slatina şi Caracal.

Ordinul ce poartă semnătura medicului Raed Arafat lămureşte situaţia de la nivelul judeţului Olt, când prefectul Florin Homorean a ieşit public să combată precizările Grupului de Comunicare Strategică prin care se arată tocmai faptul că se consideră „zonă metropolitană” localităţile de pe o arie de 30 de kilometri faţă de principalul oraş.


„Pentru clarificarea aspectelor privind măsurile stabilite prin HG 394/2020 privind declararea stării de urgenţă şi măsurile ce se aplică pe durata stării acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, vă comunic următoarele precizări pentru considerarea zonei metropolitane: 1. Teritorul administrativ al capitalei României şi al judeţului Ilfov; 2. Teritoriul administrativ al municipiilor, precum şi o zonă de 30 de kilometri ca perimetru în jurul acestor unităţi administrative teritoriale, dar nu mai mult de limita judeţului”, se arată în ordinul citat.

Odată cu instituirea strării de alertă în România, oamenii nu mai au nevoie de declaraţie pe propria răspundere pentru a se deplasa în interiorul localităţii. Însă, este nevoie de o astfel de declaraţie, atunci când ieşi din localitate.

Potrivit ordinului lui Raed Arafat, oltenii care locuiesc pe o rază de 30 de kilometri de Slatina şi Caracal, cele două municipii din judeţ, nu au nevoie de o astfel de declaraţie pentru a se deplasa în interiorul acestei „zone metropolitate”.

Comentarii

Redacţia

2020-05-22 14:38:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...