Învăţământ

2021-02-05, 15:15:01

Prefect: Scenariile de funcţionare a şcolilor din Olt, stabilite în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) se va întruni, în cursul zilei de vineri, pentru a aproba scenariile privind funcţionarea şcolilor din fiecare localitate din judeţ, scenarii propuse de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ. Precizarea a fost făcută de prefectul de Olt, Florin Homorean.

În ceea ce priveşte diferenţele dintre datele prezentate de ISJ şi Prefectură şi cele de pe site-ul Ministerului Educaţiei, reprezentanţii autorităţilor locale spun că în cazul acestora din urmă au fost incluse şi focarele în calculul ratei de incidenţă a cazurilor de COVID-19.

„Unde există diferențe între indicii de infectare de pe site și cei furnizați de DSP, îi folosiți pe cei de la DSP. În două zile acestea se vor armoniza. E vorba de includerea focarelor”, a transmis inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu.

Potrivit autorităţilor locale, în opt localităţi din judeţul Olt elevii ar urma să meargă la cursuri, începând de luni, în scenariul galben, iar într-o singură localitate, Studina, în scenariul roşu.

În schimb, potrivit unui document publicat pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, trei localităţi ar fi în scenariul roşu, iar nu mai puţi de 20 în cel galben, printre acestea fiind şi municipiul Slatina şi oraşul Corabia.

În scenariul galben, vor face învăţământ faţă în faţă preşcolarii, elevii din clase I-IV şi elevii din anii terminali – a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a. În scenariul roşu, când rata depăşeşte 3 cazuri la 1.000, vin la cursuri doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar.

Comentarii

Redacţia

2021-02-05 15:15:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...