Politică

2019-02-04, 15:57:07

Prefectul a anunţat când îl va demite pe primarul din Coteana

Deşi raportul prin care a fost declarat incompatibil a fost confirmat de Curtea Supremă printr-o decizie definitivă, primarul comunei Coteana, Vasile Costea, este încă în funcţie.

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, a declarat că instituţia prefectului nu a primit încă adresa de la Agenţia Naţională de Integritate care să certifice incompatibilitatea edilului. Ordinul de demitere va putea fi emis doar după acest pas birocrativ.

„În momentul în care avem o adresă de la ANI în care ni se transmite că raportul care a fost întocmit şi prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rămâne definitiv, urmăm procedura. Astăzi l-am primit, mâine l-am şi trimis în teritoriu către secretarul UAT-ului să întocmească raportul. În momentul în care am primit acel raport, emitem ordinul de demitere din funcţie”, a declarat Neacşu.

Vasile Costea a pierdut definitiv procesul în care a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care arăta că se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 ianuarie 2013, întrucât deţine simultan funcţia de viceprimar şi funcţia de reprezentant al Consiliului local al Comunei Coteana în cadrul AQUAVERA COTEANA SRL (persoană juridică având ca asociat unic Consiliul Local Coteana), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

Totodată, în aprilie 2018, ANI l-a declarat incompatibil pe Vasile Costea şi pentru că a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor şi a încheiat contracte de lucrări între Consiliul Local şi firma fratelui său.

„În perioada exercitării mandatului de viceprimar a făcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind și semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrări între Consiliul Local al comunei Coteana și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fratele persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic). Valoarea totală a contractelor derulate între Consiliul Local al comunei Coteana, județul Olt, și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. este de 91.500 lei”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Comentarii

Redacţia

2019-02-04 15:57:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...