Eveniment

2020-03-31, 21:06:24

Prefectura Olt confirmă ştirile despre femeia din Sârbii-Măgura şi bărbatul din Drăgăneşti, depistaţi pozitiv la COVID-19

Într-un târziu, Prefectura Olt, unicul comunicator local în această situaţie fără precedent prin care suntem nevoiţi să trecem, a transmis un comunicat de presă prin care confirmă informaţiile aflate pe surse despre cele două cazuri confirmate cu COVID-19, femeia din Sârbii-Măgura şi bărbatul din Drăgăneşti-Olt.

Prefectura Olt susţine că situaţia epidemiologică este ţinută sub control. 

„Subliniem încă o dată că instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiei actuale generate de virusul COVID-19 acţionează cu maximă responsabilitate, potrivit competenţelor, aplicând toate măsurile prevăzute de lege şi Ordonanţele Militare, aspect confirmat şi de faptul că, până la această dată, pe raza judeţului Olt, situaţia epidemiologică este ţinută sub control”, se arată în comunicatul de presă.

Comunicatorul oficial mai spune că în cele două cazuri de coronavirus din judeţ persoanele se aflau în izolare la domiciliu, pe care au respectat-o întocmai. Mai mult, se precizează că au fost sub supravegherea forţelor de ordine publică.

„Cazurile la care mass-media locală face referire, doi cetăţeni din judeţul Olt care au fost internaţi la spitalul din Bucureşti, s-au aflat în izolare la domiciliu, sub supravegherea forţelor de ordine publică, asigurându-se un control permanent la locaţiile în care se instituise măsura izolării la domiciliu, neexistând, sub nicio formă, în urma anchetei, vreo suspiciune că persoanele izolate ar fi părăsit domiciliul. Precizăm că pacienţii nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu COVID-19 şi, conform procedurilor, acestea au fost transportate cu Autovehiculul Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM) din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, transport însoţit de o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt şi au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, sub supravegherea medicilor care cunoşteau istoricul epidemiologic, luându-se toate măsurile necesare în vederea asigurării unei gestionări corecte a situaţiei”, precizează Prefectura Olt. 


Comentarii

Redacţia

2020-03-31 21:06:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...