Comunitate

2019-11-29, 14:58:58

Prefectura Olt, parteneriat cu Crucea Roşie pentru ajutorarea albanezilor. Oltenii pot să doneze pentru sinistraţii din Albania

Un parteneriat care dă startul campaniei „Solidaritate socială pentru cetățenii din Albania” a fost semnat, joi, de prefectul Angela Nicolae cu Crucea Roșie Română - Filiala Olt.

Printre obiectivele parteneriatului se numără sprijinirea la nivel local a demersului național inițiat de Crucea Roșie Română prin „Apelul umanitar pentru Albania”, lansat în vederea ajutării persoanelor afectate de cutremurul din Albania şi  organizarea unei colecte financiare, sumele strânse urmând a fi virate într-unul din conturile special deschise de Crucea Roșie Română.

Astfel, având în vedere numărul mare de victime ale acestui dezastru natural, lansăm un apel umanitar către toți cetățenii, autorităţile și instituțiile publice locale, societăţile comerciale, organizaţiile neguvernamentale care doresc să contribuie la susținerea acestei campanii.

Donațiile pot fi făcute astfel:

On-line pe site-ul Crucii Roşii Române;

În conturile special deschise pentru această campanie:
- RO31BRDE410SV21981334100 LEI

- RO62BRDE410SV21981684100 EUR

La sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt, b-dul Alexandru Ioan Cuza, nr.12A, Slatina, unde pot dona direct sume de bani, pe care le vor introduce personal în cutia sigilată, special înfiinţată pentru această campanie.

„Donatorii se pot înregistra într-un registru ce va conține numele, prenumele și semnătura acestora. Personalul responsabil cu relațiile publice din cadrul instituției va îndruma donatorii cu privire la acest demers, accesul cetățenilor în clădire urmând a se  face cu respectarea regulilor interne, de luni până joi între orele 08.00-16.30 și vineri între orele 08.00-14.00”, transmite Prefectura Olt, într-un comunicat de presă.

Campania va fi deschisă în perioada 28 noiembrie – 31 decembrie 2019.

„Dorim ca prin acest demers să promovăm și să încurajăm solidaritatea socială, empatia, compasiunea și dorința de întrajutorare a semenilor noștri și mulțumim anticipat tuturor celor care vor găsi de cuviință să participe la această campanie”, mai transmit reprezentanţii Prefecturii.

Albania a fost lovită, luni noapte, de un cutremur de 6,4 grade pe scara Richter. Zeci de persoane și-au pierdut viața și sute au fost răniți.

Încă mai sunt persoane prinse sub dărămături, iar acum este o cursă contracronometru pentru scoaterea lor în viață. Totuși, autoritățile se tem că, în ciuda eforturilor, numărul victimelor va crește.

Comentarii

Redacţia

2019-11-29 14:58:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...