Comentariul Gazetei

2019-07-25, 11:21:21

Prefer să cumpăr de la bătrânii care îşi vând marfa pe carton...

Nu mă interesează dacă au certificat de producător, cumpăr fără să stau pe gânduri verdeţuri şi legume de la bătrânele care îşi vând produsele din propria gospodărie, pentru a-şi duce traiul de pe o zi pe alta. Duminică, am cumpărat usturoi de la o bătrânică de 86 de ani, care vine mai mereu în Piaţa Zahana cu câteva produse, atât cât poate să care. Îşi expune marfa pe cartoane, undeva într-un colţ, în apropierea unui chioşc de ziare. Stă în căldură, până termină marfa, pentru câţiva zeci de lei. Doi lei grămăjoara de usturoi... atât mi-a cerut bătrânica, ale cărei mâini erau bătătorite de muncă. M-a convins să cumpăr tot usturoiul pe care-l avea, ca să plece mai devreme acasă, să-şi pregătească marfa pentru a doua zi.

Din păcate, puţini oameni cumpără de la ţăranii care îşi vând produsele din propria gospodărie, expuse pe cartoane. Mulţi se uită cu ignoranţă, neştiind câtă trudă există să poţi aduce acele câteva legume, fructe sau verdeţuri la piaţă. Preferă să cumpere din supermarketuri usturoi din China sau mai ştiu eu ce alte produse pline de chimicale.

Cât despre situaţiile pe care le-am tot văzut la televizor, în care oamenii legii au amendat bâtrânele care vindeau la colţul străzii câteva legături de pătrunjel, să fim serioşi, nu aceşti oameni sunt evazioniştii ţării. Personal, prefer să cumpăr de la bătrânii care îşi vând marfa pe carton, chiar dacă nu au certificat de producător.

Comentarii

Redacţia

2019-07-25 11:21:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...