Administraţie

2021-02-22, 15:04:21

Preşedintele CJ Olt: Să sperăm că anul acesta vom avea operator unic în tot judeţul, care va colecta gunoaiele

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre stadiul implementării Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor. Dacă în cazul administrării depozitului de la Bălteni procedura de atribuire a fost finalizată de acum doi ani, şeful forului judeţean speră ca în acest an să se finalizeze şi colectarea de la populaţie a gunoiului, activitate pe care o va face o singură firmă.

Marius Oprescu a explicat că administraţiile locale au dificultăţi în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor pentru că nu reuşesc să găsească operatori economici pentru ridicarea gunoiului.

„Acestă situaţie va mai exista, probabil, până când vom da drumul la managementul deşeurilor la nivelul întregului judeţ. Până atunci, toate UAT-urile trebuie să-şi caute operatori şi să strângă gunoiul. Gunoiul poate fi depus la groapa ecologică de la Bălteni, prin staţiile de transfer pe care le au în judeţ. Există un operator care gestionează depozitul şi cele cinci staţii de transfer din judeţ. Toate aceste servicii trebuie făcute până în momentul în care vom putea face colectarea la nivelul judeţului”, a declarat Oprescu.

Şeful CJ speră ca, până la finalul anului, să exisnte un singur operator de salubritate pe tot judeţul.

„Suntem în procedură de licitaţie. Ştiţi foarte bine că, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost adjudecat acest contract. Nu au reuşit să-şi îndeplinească obligaţiile, conform contractului, a trebuit să-l reziliem şi l-am scos din nou la licitaţie. Să sperăm că anul acesta vom avea operator unic în tot judeţul, care va colecta gunoaiele”, a afirmat Marius Oprescu.

Comentarii

Redacţia

2021-02-22 15:04:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...