Politică

2020-06-26, 16:02:13

Preşedintele PSD Olt: „Cetăţenii s-au săturat de «aventurile lui Habarnam». Orban şi Iohanis au bagatelizat această pandemie când au spus că nu e «nicio criză», ci doar o «gripă uşoară»”

Lipsa de profesionalism a premirului României, Ludovic Orban, este aspru taxată de către preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, care îl acuză pe liberal de habarnism, după ce liberalul a declarat despre Spitalul Slatina că nu a fost implicat în gestionarea şi tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Marius Oprescu spune că aceste declaraţii nu fac altceva decât să arate încă o dată felul pompieristic în care actualul guvern acţionaeză. 

„Dacă prim-ministrul țării habar n-are cine, unde şi când s-a ocupat de gestionarea acestei pandemii, ce rost mai are să discutăm? Vorba aceea, unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Ce să-i cerem noi? Când faci politica guvernului din birou cu o mână de oameni, care sunt interesaţi doar de achiziţii prin firme fantomă, nu ai cum să ştii ce se întâmplă în realitatea socială”, a declarat preşedintele PSD Olt.

Mai mult, social-democratul îi aminteşte lui Orban că SJU, secţia Boli Infecţioase, este declarat spital suport printr-un ordin al subordonatului său, ministrul Sănătăţii. 

„Spitalul Județean de Urgență Slatina - Secția Boli Infecțioase este, conform Ordinului Ministrului Sănătății 555/2020, spital suport pentru pacienții Covid-19. Până în prezent, principala unitate spitalicească din județul nostru a tratat 150 de pacienți, din care: 32 sunt internați în prezent, 99 vindecați şi 19 transferați către alte spitale. Cred că nu îl interesează un spital micuț din provincie, ci doar cele care toacă multe materiale cumpărate la suprapreț de la Unifarm”, mai spune Marius Oprescu. 

În timp ce Consiliul Judeţean se pregătea pentru ce avea să fie pandemia de coronavirus, fiind printre puţinele instituţii din ţară care au înţeles să facă achiziţii de materiale de protecţie înainte de a fi prea târziu, înalţii oficiali ai statului ne spuneau că este doar o gripă, să stăm liniştiţi. 

„Îi reamitesc şi faptul că cei care au bagatelizat această pandemie sunt ei: Orban şi Iohannis, care au spus, deşi Covid-ul făcea victime serioase, că nu este «nicio criză», ci doar o «gripă uşoară». Ni se demostrează, dacă mai era nevoie, alienarea guvernamentală, minciuna ridicată la rang înalt şi o instabilitate continuă în măsuri și declarații. Ni se demonstrează că acest guvern habar n-are când începe pandemia, habar n-are cine tratează pacienții, habar n-are când apar măsuri  de relaxare, habar n-are când apare planul de relansare economică, habar n-are când se măresc pensiile și alocațiile... Iar cetățenii s-au săturat de «aventurile lui Habarnam»!”, a conchis Marius Oprescu. 


Comentarii

Redacţia

2020-06-26 16:02:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...