Politică

2020-01-16, 16:39:12

Preşedintele PSD Olt, după asumarea răspunderii guvernului pe alegeri în două tururi: „Cei de la PNL nu ne vor surprinde”

După ce guvernul şi-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, noul preşedinte al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că şi în aceste condiţii social-democraţii olteni vor câştiga scrutinul de la locale.

Marius Oprescu spune că mişcarea guvernului nu este surprinzătoare şi nu schimbă strategia PSD privind alegerile.

„Noi am plecat încă de la început de la ideea că vor fi două tururi, iar preşedintele Consiliului Judeţean va fi ales din lista de consilieri. Am plecat de la acest considerent tocmai pentru a nu avea surprize, aşa cum avem în momentul de faţă, când PNL, după propriile socoteli, se gândeşte cu trei luni înainte de alegeri, să modifice legile electorale. Plecând de la acest principiu, sunt convins că nu ne vor surprinde, aşa cum am mai spus. Să nu-şi facă cineva socoteli că alegerile prezidenţiale seamănă cu cele locale, iar voturile luate de cei doi candidaţi în turul doi înseamnă scorul partidului”, a afirmat Oprescu.

Totodată, preşedintele PSD Olt spune că 80% dintre primarii din judeţ vor reuşi să-şi securizeze mandatul încă din primul tur, inclusiv primarul Slatinei. El a adăugat că şi în cazul Consiliului Judeţean social-democraţii vor obţine majoritatea.

„Suntem convinşi că vom câştiga alegerile locale şi vom face majoritate în Consiliul Judeţean. Cred că au demonstrat şi în jur de 80% dintre primari au scos rezultate de peste 50%, la toate rândurile de alegeri, nu doar la locale. Sunt convins că şi la Primăria Slatina, chiar dacă vor fi două tururi, vom bate din primul tur. Nu este vorba despre aroganţă, este vorba despre calcule politice foarte clare, făcute pe baza unor studii sociologice”, a declarat Marius Oprescu.


Comentarii

Redacţia

2020-01-16 16:39:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...