Comunitate

2019-04-05, 15:27:53

Prima rundă de negocieri între sindicalişti şi conducerea Alro Slatina, la începutul săptămânii viitoare

După protestul de joi după-amiază la care au participat aproximativ 500 de angajaţi ai Alro, nemulţumiţi de condiţiile din noul contract colectiv de muncă, conducerea companiei a solicitatea ITM Olt negocierea conflictului.

Preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu, a declarat că prima serie de negocieri dintre sindicate şi conducere va avea loc, luni, la ora 10.30, la sediul ITM Olt din Slatina.

„După înregistrarea conflictului de muncă, cele două părţi, au obligaţia să intre la negocieri. Noi ne-am lovit de refuzul angajatorului şi de aceea am făcut un miting de protest, am tras un semnal de alarmă. În timpul mitingului de ieri, am fost anunţaţi de către ITM că cei din conducerea Alro Slatina solicită negociere, luni la ora 10.30. Legea ne obligă la negociere şi ne vom duce acolo”, a explicat Ioţu.

Angajaţii Alro sunt nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii companiei nu vor să le crească veniturile salariale cu cel puţin 800 de lei la salariul tarifar al fiecărui angajat, având în vedere rezultatele economice foarte bune. Totodată, oamenii cer acordarea unei primede vacanţă în sumă de 2.500 de lei şi a unei prime pentru rezultatele financiare deosebite de un salariu brut fiecărui angajat.


Comentarii

Redacţia

2019-04-05 15:27:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...