Administraţie

2020-06-23, 14:34:27

Primăria Caracal, campanie de combatere a ambroziei

Primăria municipiului Caracal demarează o amplă campanie de combatere a ambroziei, care îmbolnăvește anual mii de oameni.


Municipalitatea caracaleană transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, că proprietarii terenurilor au obligaţia să îndepărteze ambrozia.

„Pentru ca acțiunea noastră să dea rezultate, este nevoie, însă, și de implicarea administratorilor drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și bazinelor piscicole, dar și a proprietarilor sau deținătorilor de terenuri din Caracal. Aceștia au obligația ca până la sfârșitul lunii iunie să respecte legea și să îndepărteze ambrozia de pe proprietățile lor, evitând astfel eventualele amenzi”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, beneficiarii lucrărilor de construcții au obligația ca, pe terenurile afectate de lucrări, să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării și răspândirii buruienii ambrozia.

„Potrivit Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, cuantumul amenzilor pentru cei care nu-și curăță terenurile este de până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 20.000 de lei, în cazul firmelor. Astfel, proprietarii terenurilor extravilane au obligația, ca în termenul stabilit de legiuitor, să acționeze la îndepărtarea acestei plante. În caz contrar se vor aplica sancțiuni contravenționale individuale, de către Garda de Mediu,  pentru nerespectarea obligațiilor legale”, mai arată reprezentanţii municipalităţii.

Comentarii

Redacţia

2020-06-23 14:34:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...