Comunitate

2020-05-28, 10:22:41

Primăria Caracal dă bani pentru bone familiilor din municipiu care nu au cu cine să-şi lase copiii

Municipalitatea iniţiază un program prin care acordă sprijin financiar familiilor din Caracal care nu au cine să-şi lase copiii şi apelează la serviciile unei bone angajate cu forme legale.

De sprijin financiar  vor beneficia persoanele care au în întreţinere copii  de  vârsta preşcolară şi ale caror venituri  sunt de până la 3.500 de lei pe membru de familie.

Astfel, pe ordinea de zi a şedintei ordinare a Consiliului Local Caracal din 29 mai 2020 se va afla un Proiect de hotărâre privind aprobarea metodologiei de aplicare a acestei initiative.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Caracal, ajutorul financiar va fi acordat lunar, pentru fiecare copil de vârstă preşcolară, în funcţie de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, după cum urmează:

710 lei pentru familiile cu venit de pana la 2.100 lei/membru de familie;

550 lei pentru familiile cu venituri de la 2.101 lei pana la 2.500 lei//membru de familie;

390 lei pentru familiile cu venituri de la 2.501 lei pana la 3.000 lei/membru de familie;

250 lei pentru familii cu venituri de la 3.001 lei pana la 3.500 lei//membru de familie.

„Ajutorul financiar nu se acordă: asistenţilor maternali profesionişti, în cazul în care copilul se afla în treţinerea unor asistenţi maternali profesionişti; dacă părintele este asistentul personal al copilului sau beneficiază de indemnizaţia prevazută de legislaţie privind protecţia şi  promovarea drepturilor persoanelor cu handicap; dacă părintele se află în perioada de concediu pentru creşterea copiilor. De asemenea, nu vor beneficia de acest sprijin financiar cei care nu şi-au achitat impozitele şi taxele faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le deţin în proprietate”, se precizează în comunicatul citat.

Comentarii

Redacţia

2020-05-28 10:22:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...