Cultură

2018-01-11, 15:24:41

Primăria Slatina a lansat un site aniversar, la 650 de ani de atestare documentară

Site-ul www.slatina650.ro a fost lansat de Primăria Slatina ca parte componentă a acţiunilor din cadrul manifestărilor ce vor marca în acest an împlinirea a 650 de ani de atestare documentară a oraşului, eveniment ce va fi sărbătorit în cadrul celei de-a doua ediţii a „Galei Laureaţilor”, care va avea loc în perioada 20-24 ianuarie.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Slatina, site-ul se vrea a fi o veritabilă carte de vizită pentru municipiu, aici regăsindu-se informaţii despre istoria localităţii, dar şi despre prezent.

„Vizitatorii au la dispoziţie a generoasă galerie foto şi pot afla detalii despre prima apariţie istorică oficială a numelui municipiului Slatina, cele mai vechi clădiri din localitate şi când au fost ridicate, poveştile podurilor de peste râul Olt construite de-a lungul anilor, traseul dezvoltării continue a Slatinei, precum şi care sunt numele cetăţenilor de onoare ai localităţii şi numele primarilor ce au condus urbea de pe râul Olt”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, cei interesaţi pot consulta calendarul complet al manifestărilor dedicate împlinirii a 650 de ani de atestare documentară a municipiului şi, nu în ultimul rând, pot viziona online filmul documentar despre istoria oraşului - „Vârstele Slatinei”, film realizat în anul 2017 de către Aurelia Grosu, doctor în istorie.

Comentarii

Redacţia

2018-01-11 15:24:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...