Administraţie

2018-01-11, 16:44:07

Primăria Slatina a reiniţiat procedurile de preluare în administrare a terenului fostei Unităţi Militare. Se aşteaptă o hotărâre de guvern

Aleşii locali slătineni au aprobat, miercuri, într-o şedinţă de îndată, două hotărâri care vizează reluarea procedurilor privind reprimirea de la Ministerul Apărării a terenului fostei Unităţi Militare din municipiu. Procedura este necesară după ce primarul Emil Moţ a renegociat protocolul de transmitere a imobilului în administrarea autorităţilor locale.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat că, după aprobarea acestor două hotărâri de consiliu local, Guvernul României trebuie să dea la rândul său o nouă hotărâre pentru transmiterea în administrarea municipalităţii a terenului fostei Unităţi Militare.

„Au fost două hotărâri aprobate, una de scoatere din inventar a ceea ce era iniţial şi încă una prin care solicităm Guvernului României retransmiterea în administrare a terenului fostei unităţi militare. Ultimul pas este emiterea unei noi hotărâri de guvern pentru a putea implementa proiectele pe care le avem pregătite”,
a declarat viceprimarul.

Primarul Slatinei Emil Moţ a reuşit să renegocieze înţelegerea cu MApN, astfel că primăria nu va mai trebui să cedeze 48 de locuinţe, urmând în schimb să reabiliteze un cămin al armatei. De asemenea, în cazul Cercului Militar, primarul a reuşit să prelungească termenul pentru reabilitarea clădirii. Pentru ca noul contract să-şi producă efectul trebuie ca unitatea militară să revină la minister, doar pentru ca Primăria Slatina să o primească înapoi.

Terenul fostei Unităţi Militare din oraş a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012.

Municipalitatea a finalizat studiul de fezabilitate pentru construcţia unui parc, pe mai bine de trei hectare din terenului fostei unităţi militare din Slatina. Tot acolo, municipalitatea negociază cu o firmă pentru construcţia unui mall. De asemenea, pe terenul fostei unităţi militare vor fi construite blocuri de locuinţe, dar şi o grădiniţă şi o creşă.

Comentarii

Redacţia

2018-01-11 16:44:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...