Învăţământ

2020-10-15, 16:18:23

Primăria Slatina accesează fonduri europene pentru a dota şcolile din oraş cu dispozitive anti-COVID

Consilierii locali au aprobat, joi, un proiect de hotărâre în urma căruia Primăria Slatina va accesa fonduri europene pentru achiziţia de dispozitive medicale pentru prevenţia SARS-CoV2 pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiu. Valoarea finanţării ajunge la 27.836.824,57 lei, inclusiv TVA.

Primăria Municipiului Slatina intenționează accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru proiectul „Achiziția de dispozitive medicale – PREVENȚIE SARS CoV – 2 pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Slatina” prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Proiectul presupune achiziționarea echipamentelor de protecție medicală: măști de protecție medicală, dezinfectanți, combinezoane sau alte echipamente de acest tip.

În urma accesării finanţării, în şcolile din Slatina vor fi achiziţionate substanțe dezinfectante, mănuși de unică folosință, recipiente de dozare cu senzori, mașini de spălat și aspirat pardoseli curățare suprafețe, sistem pentru detectarea temperaturii, aparat purificare aer, tablete clorigene, coșuri cu pedală, lampă de sterilizare cu UV, stație ozonificare, dulap pentru dezinfectat cărți etc.

Autorităţile îşi propune obținerea unei capacități adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV2, dar şi gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției în sistemul public de educație preuniversitară.

Comentarii

Redacţia

2020-10-15 16:18:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...