Administraţie

2020-03-02, 17:06:02

Primăria Slatina cere Companiei de Investiţii cofinanţarea plătită pentru sala de sport, unde lucrările sunt stagnate

Municipalitatea a făcut o solicitare către Compania Naţională de Investiţii (CNI) prin care cere înapoi partea de cofinanţare plătită de Primăria Slatina, în avans, pentru construirea sălii polivalente.

Primarul Emil Moţ spune că lucrările au stagnat din cauza constructorului, investiţia nu poate fi preluată de administraţia locală, iar suma de bani plătită deja ar putea fi folosită pentru alte investiţii.

„La ora actuală nu se mai întâmplă nimic cu sala de sport. Noi am făcut o solicitare la CNI să ne luăm partea de cofinanţare înapoi. Sunt 16 milioane lei. În acelaşi timp, am solicitat să se facă o reziliere de contract pentru că cei de la Vega nu mai lucrează pe nicăieri şi ştiu de la alte şantiere din ţară. Aşteptăm răspunsul CNI”, a declarat Emil Moţ.

Edilul mai arată că fondurile ar putea fi folosite pentru parcări noi, spre exemplu.

„Nu putem să preluăm investiţia. Bugetul Slatinei n-ar putea să o suporte. Investiţiile sunt foarte mari în Slatina, după cum puteţi vedea, unele sunt multianuale şi sub nicio formă nu putem să preluăm şi această investiţie. Partea de cofinanţare reprezintă faptul că noi ne-am plătit partea pentru întreaga lucrare, deşi puteam să o facem la situaţii de lucrări. Tot am sperat că se va lucra. Cu cei 16 milioane lei putem să facem cu totul şi cu totul altceva, să finanţăm parcarea din cartierul 600, spre exemplu. Banii sunt de doi ani la Compania Naţional de Investiţii”, a mai spus Moţ.

Proiectul se află în impas doarece firma constructoare profită de faptul că nu poate fi penalizată deoarece se află în procedura de reorganizare judiciară. Proiectul nu ţine de primărie, investiţia fiind făcută de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„Am făcut o cerere, o întrebare, să vedem în funcţie de răspunsul dânşilor cum vom acţiona. Există şi posibilitatea să avem probleme şi să nu primim banii înapoi. Firma respectivă este protejată de Legea insolvenţei”, mai spune primarul Slatinei.

În anul 2014, Compania Naţională de Investiţii a preluat lucrarea cu tot cu constructor, firma Vega ’93 Galaţi câştigând deja licitaţia pentru execuţia şi proiectarea clădirii. La scurt timp, societatea a intrat în insolvenţă, autorităţile locale neputân nici să renunţe la contract şi nici să sacnţioneze eventualele întârzieri.

Sala ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, în sala polivalentă vor exista şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri. De asemenea, va fi amenajată o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi, care va oferi posibilitatea organizării de concerte în aer liber.

Comentarii

Redacţia

2020-03-02 17:06:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...